perjantai 18. joulukuuta 2015

Lukukauden päättyessä

Lukukausi alkaa olla päätöksessä, tällä viikolla kokoontuu vielä muutama ryhmä. Syksyn aikana on runsaat tuhat kurssilaista harrastanut Posion kansalaisopistossa.

Uutta syksyn aikaan oli Analogisen valokuvauksen kurssi ja sen myötä on kaivettu esiin vanhoja filmikameroita, kuvattu musta-valkokuvia, kehitetty ja vedostettu ne kuviksi. Laatikkokameralla kuvaaminen ja syanotypia tulivat tutuiksi. Valokuvauksen harrastajat jatkavat kevään 2016 kuvaamista niin digi- kuin filmikameroillaan yhdessä sovituista kuukausiteemoista ja kuvia katsotaan ja analysoidaan Kamerakerhossa kerran kuukaudessa. Sinne voi tulla kaikki kuvauksenharrastajat. 

Joulukotiin on tehty monenlaista koristusta Mäntyjärven, Lohirannan ja Peräposion kurssilla.

Hathajooga on vetänyt harrastajia mukavasti sunnuntai-iltaisin Aholan koululle ja uusia mahtuu mukaan joulun jälkeenkin.  Monet jo ennestään tutut jumpat ja tanssiryhmät ovat pitäneet entiset kurssilaisensa, mutta varsinkin senioritanssija ovat saaneet uutta harrastajakuntaa riveihinsä.

Opetushallituksen hankerahalla tehtävät Tablet-laitteiden käyttökoulukset ovat alkaneet mukavasti niin Posiolla kuin naapurikunnissakin. Posiolla oli syksyllä kaksi peruskurssia, keväälle on jo täyttymässä kaksi peruskurssia ja kaksi jatkokurssia. Kurssit ovat ensi vuonnakin maksuttomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti